Walcheren

Terugblik lezing biologische rozen 26 oktober

Woensdag 26 oktober was de lezing over rozen, gegeven door Geertje van de "enige" biologische rozenkwekerij van Nederland. Ze vertelde het op een zo goeie manier en heel grappig. Veel geleerd over de honderden verschillende soorten rozen die er zijn. Ook over de verzorging bijv. de beste tijden voor snoeien en bemesten. Ook over de juiste manier van het herplanten van rozen op dezelfde plaats.

Zelf was ik één van de gelukkigen die na afloop een roos uit mocht zoeken. Ik heb gekozen voor de Paragon (groei en bloei) heel toepasselijk. Hij staat in een obelisk zodat ik hem aldraaiend er omheen kan leiden. Ook geleerd van Geertje, zodat er ook bloemen aan de onderkant komen. Geweldige tip.

Nogmaals bedankt voor de leuke en informatieve lezing.
Astrid v.d. Poel

Klik op een afbeelding voor een vergroting

Terugblik lezing Hoe hard is winterhard? 21 september

Gerard van Buiten, hortulanus van de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht (https://www.uu.nl/botanischetuinen), hield een heel interessante en boeiende lezing.. Hij is al van kinds af aan in de weer met planten en hij heeft de laatste 20 jaar in de botanische tuin in Utrecht volop ervaringen opgedaan met de meest uiteenlopende planten. Een echte plantenman en een rasverteller!