Walcheren

Terugblik fietstocht 30 juni 2023

Op vrijdag 30 juni hebben we de jaarlijkse fietstocht gefietst. Dit keer door de Zak van Zuid-Beveland.

Startpunt was bij de Zwaakse Weel bij Kwadendamme. Vandaar zijn we gefietst naar Baarland, waar we de tuin van Louise van den Akker bezocht hebben.
Louise woont al meer dan 20 jaar in Baarland, in de tuin staan veel rozen, bijna allemaal gecombineerd met vaste planten. In het midden van de tuin is een gazon met vijver van oude stenen omringd door borders op kleur. Een erg mooie tuin.

We zijn hierna door gefietst richting Oudelande. Onderweg zijn we nog even gestopt bij Kasteel Hellenburg. Alleen de opgemetselde fundamenten van deze burcht liggen hier nog. Liesbeth heeft wat verteld over de geschiedenis van de burcht.
In Oudelande hebben we geluncht in de Koffietuin. Na een kop soep en een lekker belegde bol zijn we verder gefietst naar Nisse.

In het buitengebied van Nisse ligt tuin de Vink van Pim Mesie. Een heel andere tuin die bestaat uit: een weide met hoogstamfruit, een oude boomgaard met bomen van voor de Tweede Wereldoorlog en subtropische fruitbomen, een moestuin met een aantal bijenvolken, een siertuin en een kleine kas. Alles vooral gericht op ecologisch tuinieren. Pim heeft ons hierover veel verteld tijdens de rondleiding door de tuin. Heel inspirerend.

Als afsluiting zijn we nog wat gaan drinken bij het Dorpshuis. Daarna zijn we terug gefietst naar het startpunt.
Een geslaagde dag,

Liesbeth Hamelink en Judith Weijland (reiscommisie)

Tuin Louise van den Akker, Baarland

Hellenburg

koffietuin Oudelande

Tuin De Vink, Nisse

Dorpshuis Nisse