Walcheren

Terugblik groenworkshop takken/bloemen/bollen

Dit was de eerste workshop van Groei en Bloei Walcheren die bij Bloemen op 54 te Serooskerke gehouden werd. En helaas tevens de laatste. Eigenaresse Beppie Nagtzaam heeft besloten na 30 jaar te stoppen met haar atelier. 
Het was een wervelende workshop waar beslist tempo in zat. Het voorbeeld van de takkenbundel stond klaar op tafel. Het was de bedoeling om met een aantal takken een vorm te buigen waarin zich een soort "nestje" vormde. Dit werd met dun ijzerdraad bij elkaar gebonden. Een stevige tak werd toegevoegd voor vormbehoud. Met divers groenmateriaal werd de bundel eerst versierd. Daarna kwamen er witte bloemen, zuidenwindlelie, die we in een buisje met water tussen de takken zetten.  We kregen ieder potjes met blauwe druifjes en kleine narcissen om tussen de takken te plaatsen. Aangeraden werd om de wortels van de bolletjes te verwijderen. Als laatste werd het werkstuk omwikkeld met touw naar keuze. 
Ondanks het feit dat alle deelneemsters met dezelfde materialen naar eenzelfde voorbeeld een werkstuk hebben gemaakt, was het resultaat bij iedereen toch anders. Zie hieronder voor de foto's

Margreet Roelse coördinatie groenworkshops