Walcheren

Terugblik groenworkshop Tulpen in de tuin

Het was jammer dat er zo weinig aanmeldingen waren, maar fijn dat de workshop toch door kon gaan. Degenen die niet geweest zijn mogen best een beetje spijt hebben. De bloemen die we geplukt hebben waren stuk voor stuk bijzonder. Ilse had 400 bollen geplant, tulpen en narcissen. En zodra deze bollen eruit kunnen gaan de dahlia's de grond in. 
Deze bijzondere bollen en knollen heeft Ilse gekocht bij de Flower Farm, famflowerfarm.nl. Kijkt u vooral eens op de site!
Zaterdag 29 april was er keuze uit twee workshops: een takkenbundel en een boeket "oude meesters". De takkenbundel was compleet anders dan bij de vorige workshop voorjaarstakkenbundel. Bij Ilse werd er een soort ondersteuning met raster gemaakt van bijv. wilgentakken. Voor het boeket "oude meesters" werd er een raster met plakband gemaakt op een vaas. 
Na de uitleg zijn we de tuin in gegaan om te plukken Eenmaal terug in het atelier mochten we het boeket aanvullen met pioenrozen, violieren, ranonkels, allemaal even mooi en ook allemaal bloemen die al op 17de eeuwse schilderijen voorkomen. Het boeket in de takkenbundel is nog verder gebonden door de stelen met touw te omwikkelen, zie hiervoor de foto's. Het grotere werkstuk op de vaas is vooral een rijke, uitbundige versie geworden naar het idee van een oude meester.
Kortom een bijzondere workshop met "top of the bill" materiaal! Bedankt Ise van Es!

Margreet Roelse, coördinatie groenworkshops