Welkom bij Groei & Bloei

Activiteiten afgelast; alleen digitaal.

Agenda van activiteiten 2020

2021

Het was een bijzonder jaar, 2020. Ik kan natuurlijk uitweiden over alle activiteiten die we niet hebben kunnen doen of alle reizen die we niet hebben kunnen maken. Ga ik niet doen.
Als enthousiaste tuinliefhebber heb ik dit jaar veel in de tuin kunnen werken en ook veel van de tuin kunnen genieten. Het weer was dit jaar van maart tot en met september geweldig.
Wat ik wel heb gemist zijn de contacten met u als lid van de afdeling. Even bijpraten tijdens een lezing of tijdens een tuinbezoek zat er dit jaar niet in. Ik hoop dat u wel de regelmatige nieuwsbrieven en de digitale activiteiten hebt gewaardeerd.

Omdat de onzekerheid blijft over wat wel en niet kan en mag is er nog geen jaar programma voor 2021. Het kan zijn dat de eerste activiteiten pas in de tweede helft van 2021 zijn. We houden u op de hoogte.

Namens het bestuur wens ik u  een goed nieuwjaar in goede gezondheid,
Christien van den Bosch, voorzitter

Nieuwe rubrieken

We gaan nieuwe rubrieken op de website zetten, zoals Seizoensrecepten, de Eetbare Tuin, Boekentips en Bloemschikken.
Dit kunnen we alleen doen met de hulp van iedereen; doe dus mee.
Omdat het zo'n goed walnotenjaar is dit keer een bijdrage van Wendela van Dijken met een recept voor een heerlijke walnotentaart.  Een recept van Willy de Nooijer met een walnut coffee cake. En de perenboompjes van Christien van den Bosch zijn de inspiratie voor een lekker stoofperentoetje. Dit alles in de rubriek Seizoensrecepten.

Over de Frangipani en Anisodontea 'El Rayo'

Toegevoegde informatie over artikelen in G&B december 2020. Klik hier.

Prijswinnaars fotowedstrijd

Om alle prijswinnaars te bekijken en de inzendingen van andere deelnemers, klik hier.

Filmpjes en Groeninfo

Bij Groeninfo zullen we regelmatig interessante artikelen, foto's, filmpjes plaatsen; ook van onze eigen leden. Uiteraard kan iedereen zijn of haar suggestie insturen.
Instructiefilmpjes en andere nuttige/leuke informatie vindt u op de landelijke site: www.groei.nl

FILMPJES FOTOWEDSTRIJD
Hieronder links het fimpje dat 8e prijswinnares Marion Nokielski toestuurde. Klik op de afbeelding om het filmpje te bekijken.
Tevens rechts het filmpje dat de redactie van de eervolle vermelding van de pioenroos van ArndJan van Wijk heeft gemaakt. Het betrof een serie foto's, nu ook als filmpje te bekijken; klik op de afbeelding.

Plantjes beschikbaar

Meer over beschikbare (tuin)plantjes in het artikel op de website, klik hier.

Actie Natuur in je tuin van SLZ

DOE MEE MET DE ACTIE NATUUR IN JETUIN EN HELP DE BIODIVERSITEIT.
Ieder jaar springen duizenden vrijwilligers in de bres voor de natuur tijdens de landelijke Natuurwerkdag. Helaas kan deze gezamenlijke dag dit jaar niet door gaan door de huidige coronamaatregelen maar daar hebben de organisatoren iets op bedacht: op zaterdag 7 november (maar ook later)  kun je iets betekenen voor de Zeeuwse biodiversiteit door mee te doen aan de actie #natuurinjetuin!  Lees meer hierover in het artikel op de website.

Tuinlog

antje.bomer@groenelaantje.nl

Ietse pietse sneeuw

Angela's tuin